Skip to main content

Om Krydsfinér-Handelen A/S

Vores historie


Georg Pagh Møller stiftede Krydsfinér-Handelen A/S d. 1. februar 1928 på Nørrebrogade 225 i København. Adressen blev senere omdøbt til Hyltebro 5. Her handlede man med forskellige former for træ, med hovedvægten på krydsfinér og møbelplader der var de første træbaserede pladematerialer.

Med lager i det daværende Københavns periferi var det herfra oplagt at betjene kunder i Københavnsområdet.

I 1976 købte Knud Rittig, 2. generation i Krydsfinér-Handelen A/S, en grund i Rødovre. Her blev opført en isoleret og opvarmet lagerhal på 5000 m2, hvor vi også i dag har optimale konditioner til vores pladelager.

I 1984 overtog Carsten Rittig – 3. generation Krydsfinér-Handelen A/S. 

I 2018 blevet virksomheden udvidet med en ekstra lagerhal i forlængelse af den eksisterende og derefter omfatter bygningen i dag 7.000 m2.

I efteråret 2023 solgte Carsten Rittig Krydsfiner-Handelen A/S til Fritzøe Nordic Holding AS. Fritzøe Nordic AS er norsk ejet, og har stor erfaring indenfor træbaseret pladematerialer i norden. Fritzøe Nordic AS` vision er at drive virksomheden videre som hidtil.

I dag er Rødovre periferien af Københavnsområdet, ligesom Nørrebro var det i 30’erne. Placeringen i dag ved motorvejen er perfekt i forhold til vores kunder, idet de også er flyttet ud af København. Krydsfiner-Handelen servicerer i dag dagligt det meste af Sjælland, samt leverancer til Fyn og Jylland med eksterne vognmænd.

Om os


Krydsfiner-Handelen A/S er en af Danmarks førende pladespecialister. Vi er en del af Fritzøe Nordic Holding AS med mere end 95 års erfaring inden for handel med træbaserede plader, som f.eks. krydsfinér, MDF-, fineret MDF-, møbel-, spån- og bordplader. Ligeledes har vi stor erfaring med salg af ubeslået døre,  beslået døre eller ståldøre. Vi lagerførende laminater i forskellige tykkelser fra Funder Max, samt komposit plader i akryl der er særlig velegnet til fødevareindustrien.

Vores viden om træbaserede pladematerialer er stor, derfor sidder klar til at løse de mange forskellige opgaver arkitekter forskriver ved indretninger. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe, sende en mail eller besøge vores Showroom i Rødovre for inspiration.

Vores lager i Rødovre er isoleret og klimastyret, for at sikre en optimal opbevaring af vores store sortiment af plader og døre, der på Sjæland leveres med egne vogne.